Om Simstales


 
 
Om simstales - 
Simstales är en simsblogg som jag startade upp någon gång i Februari 2015 eftersom att jag blev så inspirerad av att läsa andra simsbloggar och deras historier om sims. Jag ville helt enkelt skaffa mig en helt egen plats där jag kunde skriva av mig om det jag hittade på i sims, och även låta andra med samma intresse få ta del av! 
 
Här på bloggen kan ni som läser få ta del av det jag skapar i CAS, bygger i buildmode samt även läsa den historia jag haft för mig ända sedan starten av bloggen - Den om familjen Jones!
 
Om Jones - 
Jones startade upp som ett försök av att spela en PGC - utmaning, som då står för Perfect Genetics Challenge, en utmaning som går ut på att genom tio generationer behålla en specifik hår/ögonfärg hos varje arvvinge. Den här utmaningen slopades ganska snabbt eftersom genetiksystemet i Sims 4 inte behandlades likadant som den Sims 3 hade. Istället valde jag att fortsätta spela vidare generation för generation och helt enkelt skriva om vad som hände i simmarnas liv. 
 
Till en början valde jag att skriva väldigt allmänt och inte fokusera alltför mycket på historian bakom. Men med tiden som gick började jag att gå ifrån det, enligt mig, tradiga skrivandet och börja fokusera mer på en konkret historia och ta ut svängarna mer och mer med hur jag skrev. Resultatet av det här visade sig som mest med starten på Generation 4 som i nuläget är den generation och historia som hållt på längst. 
 
Om Generation 4 -
Generation 4 handlar om den unga tonårstjejen Celeste Jones som efter en förödande händelse slungas rätt in i ett helt kaotiskt äventyr där hon går igenom allt från utomjordingar, maktgalna organisationer och väldigt mycket relationsproblem i ett försök att hjälpa hennes nyfunna, dysfunktionella familj, återställa allting till vad det en gång för längesedan varit.  
 
Om Forgotten Hollow - 
Forgotten Hollow är en collaborationserie som jag och Sandy från Simsinspace startade i slutet av Januari 2017 tillsammans. Serien handlar om våra två vampyrfamiljer vars liv och historia man får följa sida vid sida om. Varje blogg fokuserar främst på sina egna karaktärer men då och då kan vi låna varandras simmar till vissa specifika inlägg. Allting som händer mellan våra familjer är sammanhängande till hela historien och varje val som görs hos en familj, kan potentiellt påverka den andres. Serien har en mer vuxen ton än Jones och kan innehålla stötande material.
 
 
Kontakt - Simstales@hotmail.com
 

Alla karaktärer© och historier© är skapade av mig om inget annat anges. Simmar originellt skapade av EA tillhör dem, samt de verktyg jag använder mig av för att designa mina karaktärer, såsom EAs egna eller CC tillhör såklart resp. ägare.
Fotografierna tagna till historien är från Sims 4.

Skaparen bakom


 
 
 
Namn - Michaela
 
Ålder - Tjugotre år (23)
 
Stjärntecken - Kräftan (Juni)
 
Egenskaper -  Kreativ / Barnslig / Nörd / Vegetarian
 
Om mig själv - 
En person med alltför mycket tankar som snurrar i huvudet och fantasi som aldrig tar slut.
Sakletare på dagen och drömmare på natten. 
 
 

Tidsöversikt - Jones

 
Det som står här är inte dubbelkollat till 100%, så jag är fortfarande osäker på vissa saker med tiden som gått om den vore som i verkligheten (självklart är ju sims och verkligheten i tid inte samma sak, och mina inlägg är ju skrivna över tiden som går i sims. Men, det här ska mer ses som en kul grej, och inte det absoluta). Speciellt de som spelar in i Gen 3 & Gen 4. Jag kommer fixa och trixa med den här då och då. Tidsöversikten är mest till för min skull, så jag har koll på hur saker och ting faktiskt hänger ihop. Men, jag tänkte det vore kul för er att få ta del av den med. I och med den här, har jag börjat klura ut hur gamla de äldre karaktärerna egentligen är. Lite kul ändå, men Gen 4 är den första generationen där historian, än så länge, bara utspelat sig under loppet av ett år. 
 
 
Generation 1
 
År noll
Annie föds
 
År 26 
Annie träffar Jan
Amanda föds
 
År 33
Anastasia föds
 
År 36
Alvin föds
 
Generation 2
 
År 50
Amanda startar Gen 2 (24 år gammal)
 
År 59
Alexander föds
 
År 62
Blaise och Manju föds
 
År 66
Marina föds
 
Generation 3
 
År 81
Jessika föds 
 
År 82
Blaise och Manju startar Gen 3 (20 år gamla) 
 
År 85 
Manju träffar Thomas
 
År 86
Chantelle föds
 
År 87
Bo föds
 
År 88 
Celeste föds
Lucas föds
 
År 90
Marina och Alexander blir arbetspartners
 
År 97
Portalen öppnas upp för första gången
 
År 100
Portalen slås sönder
 
År 103
Alexander möter nästan Marina
 
År 105
Incidenten på torget
Blaise och Thomas försvinner
Celeste rymmer hemifrån och träffar Marina
 
Generation 4
  
År 105
Nuvarande händelser
 
 
Nuvarande ålder på simmarna
 
Blaise & Manju (42) Marina (38) Alexander (45) Celeste (17)
 Chantelle (19) Lucas (17) Bo (18) Jessika (24) Eileen (44) Stone (62)
Olin (56) Johnston (72) Thomas (Mänsklig: 40, Alien: ??)
 
 
 Övrig tidsinformation
  • Alexander är sju år äldre än Marina, och Marina är fyra år yngre än Blaise och Manju.
  • Alexander var 31 och Marina var 24 när de träffades första gången. 
  • Marina & Alexander har arbetat tillsammans i 10 år. 
  • Thomas ålder är obestämd. Hans mänskliga kropp har han åldrat upp så att den är kring 40. 
  • Manju & Thomas har varit tillsammans i 20 och varit gifta i drygt 14.
  • Blaise och Mikael har varit tillsammans i drygt 19 år.
  • Celeste och Lucas blev tillsammans när de var 15 år, och gjorde slut när de var 17.