Fun fact #1 - Namn pt.1

 
 
 
  • Celeste Jones - Namnet är baserat på två stycken olika faktorer faktiskt. Den första är att namnet behövde börja på bokstaven C, eftersom att jag (fortfarande) indirekt hade ABC - legacyregeln om att alla nästkommande skulle döpas efter en bokstav i alfabetet. Och den andra orsaken var att jag ville ha något som kunde kopplas med utomjordingtemat som var hennes arv. Att det blev just Celeste var inte helt klarlagt. Jag hade tankarna på Celestia en kort stund, men jag kunde bara inte sluta tänka på karaktären "Prinsessan Celestia" från My little pony så då valde jag istället det som blev idag.


  • Bo Johansen - Det här namnet är faktiskt det han hette som NPC / Townie, förutom hans efternamn som jag ändrade om. Jag hade faktiskt en fundering en gång om att byta namn på honom till något lite mer "ungdomligt coolt" som man ser i många ungdomsböcker. Men jag föll lite för charmen med just Bo, och valde att behålla det. Idag är jag väldigt glad över att namnet stannade kvar, för det är nog ett av mina favoritnamn av mina karaktärer idag!


  • Chantelle Stevens - Namnet Chantelle var ingenting jag bestämde, utan det var Sandy som döpte henne samtidigt som hon skapades. Jag personligen hade nog aldrig hört talas om att man kunde heta Chantelle, och jag ska vara ärlig om att jag först inte såg det som ett av mina favoritnamn men det växte med tiden. Lite som hennes karaktär växte och blev en av mina favoriter idag. Dessutom så har hon smeknamnet "Chanti" och det är för mig ett namn som påminner mig om en av mina bästa vänner, vilket är lite extra kul.


  • Marina Moore - Jag kan ärligt säga er att jag inte har ett minne av varför jag döpte Marina till just Marina. Jag tror att det bara blev ett namn som jag tyckte passade henne när jag skapade henne som karaktär till Gen 2. Då hette hon faktiskt inte Moore, utan Micasson, och sedan Gibson för att till slut bli Moore. Det är faktiskt bara för att jag kom på att jag gillade kombinationen Marina Moore bättre än Micasson och Gibson. Så om man går tillbaka till dem första avsnitten av Gen 4, så kan man faktiskt se då jag skrev henne med Micasson/Gibson eftersom jag ändrade efternamnet senare under seriens gång.


  • Alexander Dahlin - Förnamnet är faktiskt något jag hittade när jag sökte på passande namn till en "Sexy bad guy någotish" och jag hittade någon som listat sina favoriter och Alexander blev något jag fastnade för. På listan fanns också William, om jag inte minns fel, så han hade lika gärna kanske hetat William. När det kommer till efternamnet så är det faktiskt baserat från en klasskompis jag hade. Jag föll bara för det, och tyckte det passade Alexander! Ironiskt nog, så var klasskompisen med efternamnet kompis med en som hette Alexander som också gick i min klass, så det blev att jag typ indirekt slog ihop dem med varandra, haha.


  • Jessika Lane - Det här namnet var något jag bara kom på när jag satt och skrev om Jessika. Jag tyckte det passade henne, men valde att vänta med att riktigt "officiellt" ge henne det eftersom det fanns andra faktorer jag funderade på när det kom till just henne och hennes karaktär. Men till slut bestämde jag mig klart och Jessika blev namnet! När det kommer till hennes efternamn så vet jag om att jag under tiden läste Sandys fam. Lane och någonstans där så fastnade det väl lite undermedvetet hos mig. Jag tyckte det passade Jessika, så då fick det helt enkelt bli det efternamnet!


  • Eileen Simmons - Det här namnet är faktiskt taget från en karaktär från mangan/animen Fairy Tail och mer exakt den här karaktären. (Nu ser jag att det faktiskt står att hon heter Irene officiellt, men i den översättning jag läste så stavades det "Eileen"). Egentligen så har dem två ingenting alls gemensamt mer än namnet som jag tyckte var ganska fint och passande för just min Eileen. Hennes efternamn är också någonting jag blev inspirerad av från en bekant till min familj som heter ungefär det, men stavningen är annorlunda.