Martin - 1.14 / Granite Falls Del 4

 
 
 
Morgonen var kommen, sista dagen i Granite Falls, och Samuel var först av alla att vakna till liv igen. På något sätt hade han lyckats att somna trots gårdagens tupplur, men det förklarade nog även varför han var först uppe då han inte behövt så många timmars sömn under natten för att vakna pigg. 
   Däremot var Samuel väldigt, väldigt, hungrig och det behövde han råda bot på ganska snabbt. 
 
 
Samuel valde att grilla lite frukt till frukost. Något han verkligen älskade att äta. Frukter och grönsaker slog nog allt när det kom till matväg, och det fanns så mycket man kunde göra med det så länge man bara var modig nog att testa krydda sig fram i smakväg. 
   Strax efter Samuel börjat med maten vaknade Christofer upp och gjorde han sällskap tills dess att maten var klar att börja äta. 
 
 
 
En efter en började sedan sällskapet att vakna till liv igen. Laura såg efter eldstaden och gjorde sig säker på att den verkligen var släckt efter de skulle lämna platsen för att bege sig hemåt igen. 
   >>Du Samuel, gillar du att fiska?<< undrade Christofer där de satt och åt i sig sina grillade äpplen, päron, meloner och ananaser. 
   Samuel skakade på huvudet. >>Nej, jag är inte ett sådant stort fan av att fiska, faktiskt.<< svarade han. I och med att hans livsstil inte inkluderade att äta djur, så betydde det också att han inte utövade saker som fiske eller jakt. Men om andra gjorde det var inte direkt hans sak att lägga sig i. 
   >>Ah, synd alltså. Jag, André, och Maylin tänkte dra ner och se ifall vi fick någon fisk på kroken.<< suckade Christofer. 
   >>Du vill inte följa med som sällskap då?<< undrade Maylin som satt mittemot Samuel och åt frukosten som blivit serverad. 
   >>Jag får se. Jag tänkte gå och se mig omkring området en stund, men jag kanske kommer ner senare.<< svarade Samuel. 
 
---
 
 
 
 
Samuel gjorde som han sagt och tog sig en promenad själv i skogen. Det var fortfarande lite kyligt i luften, men solen sken och det skulle nog bli varmare senare under dagen. Samuel bara gick, och tog in den fantastiska naturen, och den där friska luften som inte riktigt fanns inne i staden. Inte för att han skulle byta ut livet inne bland avgaserna till livet här ute, men att då och då komma ut i den härliga skogen var verkligen en underbar känsla. 
   Samuel stannade till borta vid ett litet inhängnat område, och såg att det var fritt fram att plocka bären som växte från buskarna där. Samuel tog sig ett litet smakprov. Det smakde verkligen underbart, och han undrade om han inte skulle försöka få med sig lite mer hem innan de skulle bege sig.
   Mitt i sitt plockande så kände sig Samuel verkligen sugen på att bara lägga sig ner och vila en stund. Så det var precis det han gjorde. Det var inte så mycket moln på himlen, men vad gjorde det när det var lika härligt att bara ligga ner i gräset och njuta av solens värme?
 
 
 
 
Plötsligt hörde Samuel ett par bekanta röster och han sneglade åt sidan och såg Laura och Jamie stå och stirra mot honom. 
   >>Är gräset skönt eller?<< log Jamie. Samuel skrattade till och tänkte det nog såg lite fånigt ut där han låg på marken, mitt i allt.
   >>Sugen på att lägga dig där bredvid också eller?<< retade Laura hennes bror som himlade med ögonen åt henne. 
   >>Nja, jag tror jag passar på det.<< svarade han henne. Samuel passade på att ställa sig upp igen. >>Alltså, du behöver inte ställa dig upp, men vi tänkte kolla om du vill med till fiskarfolket som fiskar?<< 
   Samuel borstade av sig det värsta av smutsen han fått på sig. >>Jag vet inte. Det är inte riktigt min grej att se på folk som fiskar.<< svarade han.
   >>Nej, inte min heller. Men kan vara kul att se och hoppas på att de misslyckas med.<< 
 
 
 
Nja, något misslyckande blev det inte för i alla fall Christofer. Samuel bestämde sig för att följa med, en stund då, bara för att vara lite sällskaplig med dem andra. När André, Maylin och Christofer stod och fortsatte med att söka lyckan vid fisket, så höll både Jamie och Samuel ett bra avstånd från det hela. 
   >>Ugh, fy vad äckligt alltså...<< mumlade Jamie när han såg Christofer hålla fisken i sin hand, för att sedan släppa tillbaka den då den var för liten för att behålla. 
   >>Min bror här är typ livrädd för fiskar, han kan inte ens bada i havet utan att oroa sig för dem.<< skrattade Laura, och Samuel kunde inte låta bli att skratta lite han med. Det verkade lite, absurpt att vara rädd för små fiskar sådär, men han kanske inte skulle döma så hårt. Han hade egna saker han var rädd för såklart.