Martin - 1.22 / Svartsjuka Del 1

 
 
Helgen var kommen, och alla i det gamla gänget hade fått ledig tid samtidigt. Vilket skulle firas med att gå ut på klubben och festa lite ihop. Den här gången valde dem dock att åka lite längre bortåt utkanten av storstaden, och till en närliggande hamnstad istället. För där hade de hört talas om ett riktigt bra ställe alla gick till.
 
 
Samuel såg ner på folket som dansade till den dunkande musiken. Det var riktigt högljutt inne i salen, och det började bli kvavt av alla som var där inne och dansade. Han, Maylin, André, Jamie och Desirée hade varit där nu ett par timmar, och Samuel började känna av hur trött han började bli. Tur nog så skulle de nog inte stanna så mycket längre till, då de blev tvungna att köra hemåt för natten.
 
 
 
Samuel och Maylin hade slagit sig ner vid ett bord tidigare för sig själva, och hade sedan blivit joinade av hennes bror André och Jamie. Desirée befann sig fortfarande på dansgolvet, men hela kvällen hade hon verkat lite distansierad överlag.
   >>Nej, om man ska ta sig en sista svängom på dansgolvet, och kanske lämna er.. eh.. turturduvor själva.<< log Jamie och såg mot Maylin som grimaserade mot Samuel som själv bara skrattade. >>Ska du med André?<<
   André frustade till. Vilket alla fyra märkte av. 
   >>Nej, det är bara det att jag... Mitt ex är tydligen här.<< suckade André. 
   >>Tänker du snacka med han?<<
   >>Ugh, jag vet inte... Fan att han ska vara här, just ikväll...<<
   >>Äh, låt han inte förstöra något. Kom igen, du kan alltid låtsas jag är din kille så orkar han nog inte bry sig om att komma fram.<< log Jamie och drog med sig André mot dansgolvet.
   >>Som om det någonsin har stoppat han...<< mumlade André.
 
 
 
Efter ett tag bestämde sig även Samuel och Maylin för att ta sig en sista omgång på dansgolvet. Samuel brukade inte vara en dansare, men med Maylin vid hans sida, och hans vänner så kändes det lite lättare att våga släppa loss mer. 
   Nere på dansgolvet kunde Maylin se Desirée sloka med axlarna, Maylin suckade, vilket Samuel reagerade över.
   >>Är det något?<< undrade han.
   >>Nä, det är det inte...<< svarade Maylin. Hon kände sig så dum. Nästan lite idiotisk till och med. Maylin visste om att Desirée gillade Samuel, och istället hade hon blivit kär i han och nu var det dem som var ett par. Maylin visste inte hur hon skulle hantera situationen, speciellt inte då Desirée knappt hört av sig eller snackat med henne heller.
 
 
 
>>Men du, Maylin. Jag ser att något är fel.<< fortsatte Samuel där de stod nere vid dansgolvet. Han höll om henne i sin famn.
   >>Det är ingenting speciellt, bara lite mycket med skolan och allt sånt.<<
   >>Säkert?<< sa Samuel, och gav henne sedan en puss på kinden.
   >>Ja, det är säkert.<< log Maylin, men visste om att hon ljög för Samuel om det. >>Nä, kom igen... Nu dansar vi en sista gång innan vi ska hem!<< tjoade hon plötsligt och drog sedan med sig Samuel ut på dansgolvet.
 
 
Desirée som stått och sett mot Maylin och Samuel, kände klumpen i magen igen. Hon mumlade något till Jamie som stått vid sidan om henne, och började sedan att gå ifrån dansgolvet. 
 
 
 
Samuel som såg Desirée där hon gick sin väg, kände att något var fel. Desirée hade inte varit sig själv på sista tiden, och han undrade om något väldigt allvarligt hade hänt henne. 
   Samuel funderade en kort stund, innan han sedan bestämde sig för att följa efter Desirée och se efter så allt var bra med henne.